Einde LEADERproject; Lekker Utregs gaat door

Op 1 juli a.s. wordt het ‘LEADERproject’ formeel afgesloten. Dit project liep van 2010 t/m 2012 en is verlengd tot 1 juli 2013. Belangrijkste doel was het grootschalig vermarkten van Utrechtse regioproducten naar supermarkten, cateringbedrijven, horeca en grootkeukens in de regio Utrecht. Geconstateerd kan worden dat de hiervoor opgerichte Van Dichtbij BV niet uit de verf is gekomen. De teleurstelling hierover is groot. Aan de andere kant mogen we zeggen dat de activiteiten vanuit de Stichting Lekker Utregs wel resultaten opleveren. De kerstmarkten zijn een groot succes, het gebruik van het keurmerk begint op gang te komen en er zijn serieuze plannen voor afzet bij het Antoniusziekenhuis, groothandel GEPU en misschien een verkooppunt in het Postkantoor. We hebben de laatste maanden veel nieuwe contacten gelegd met grote en kleine bedrijven voor de logistiek en vermarkting.
Dat het LEADERproject formeel stopt betekent niet dat Stichting Lekker Utregs stopt: we zitten nog vol met ambities. Zo willen we bijvoorbeeld graag weer eens een groots Oogstfeest organiseren. De samenstelling van het stichtingsbestuur zal veranderen. Ook zullen we extern advies vragen voor een gezonde financiële en organisatorische basis na 1 juli. Als u hier ideeën bij hebt horen we dat heel graag!
Er is werk aan de winkel om de voorspelling te doen uitkomen van de vertrekkende commissaris van de Koningin. Robbertsen voorspelt dat Utrechters in 2052 massaal Lekker Utregs producten eten!