-- Nieuwsbrief van Lekker Utregs juni 2014 no. 11 --

Website Lekker Utregs | Colofon | Aanmelden / Afmelden | Printen
Geachte relatie van Lekker Utregs,
Hierbij ontvangt u van ons de Lekker Utregs nieuwsbrief. De nieuwsbrief houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen, activiteiten en plannen rond de Stichting Lekker Utregs. Als u andere belangstellenden weet, stuur deze nieuwsbrief dan a.u.b. door. Mocht u geen prijs stellen op de toezending van deze nieuwsbrief, dan kunt u zich afmelden via de knop Aanmelden / Afmelden.
'Lekker Utregs familie' breidt uit naar 27 gecertificeerde bedrijven
Lekker Utregs Familie Langzaam maar gestaag groeit het aantal door Lekker Utregs gecertificeerde bedrijven. Op 14 mei kregen 4 producenten het keurmerk en 3 horecabedrijven het Lekker Utregs gevelbordje. Plaats van samenkomst: Restaurant deKleineBaron in Zuilen. Het was een feestelijke, gezellige en vruchtbare bijeenkomst die vraag en aanbod bij elkaar bracht.
lees verder...

Aardbeien met Lekker Utregs keurmerk bij Fruitbedrijf Westeneng
aardbeien Op een mooi stukje van Zeist op de grens van De Bilt, Bunnik en Zeist hebben Izaak en Jantine Westeneng een modern en milieubewust fruitbedrijf. Ze telen er 11 soorten appels en 6 soorten hand- en stoofperen en in het seizoen 6 soorten pruimen. En natuurlijk ook hun eigen appel- en perensap.
lees verder...
Stadslandbouwkaart Utrecht online!
stadslandbouwkaart Al eerder aangekondigd, maar nu is hij er echt: de Stadslandbouwkaart Utrecht. Een kaart waarop iedereen zijn bestaande activiteit, mogelijke locaties, moestuinen, en wat dies meer zij kan plaatsen, aanprijzen en vinden.
lees verder...
Proef Eetbaar Utrecht 2014: de Publieksdag van de Stadslandbouw
publieksdag 17 mei was een 'zinderende zaterdag' vol stadslandbouw. Er was ongelofelijk veel te zien en te beleven op dit gebied in Utrecht! Naast de verschillende tuinen, imkers en stadsveeboeren zijn ook diverse restaurants, winkels en ijssalons aangehaakt met speciale gerechten en proeverijen. Heel veel leuke, actieve programma’s werden gemaakt door de 60 initiatieven zelf.
lees verder...
Proef Eetbaar Utrecht - stadstuinkookboek
kookboek

Proef Eetbaar Utrecht maakt een culinaire ontdekkingsreis langs de groentetuinen van Utrecht. We trekken dwars door de stedelijke natuur, langs nieuwe groentewinkels op het land, over groene daklandschappen en langs het groeiende aantal keukens van koks die groente prominent op de kaart zetten.
lees verder...

Horeca campagne in de maak
campagne
Lekker Utregs werd vorig jaar benaderd door Fairtrade Gemeente Utrecht (FTG Utrecht) om te gaan samenwerken bij het verduurzamen van de Utrechtse horeca. FTG Utrecht stimuleert bedrijven en instellingen om meer fairtrade producten (koffie, thee etc.) te gebruiken en heeft daartoe een eigen keurmerk ontwikkeld. Restaurant deKleineBaron is een van de horecabedrijven met zo'n keurmerk.
lees verder...
Kansen
kanskaart Stadslandbouwnetwerk Eetbaar Utrecht gaat -als de fondswerving lukt- deelnemen aan een onderzoeksconsortium dat wordt getrokken door het Kenniscentrum Sociale Innovatie en de Hogeschool Utrecht. Doel van het onderzoek, onder de naam 'Stadsboeren kweken kansen!', is om de levensvatbaarheid van stadslandbouw in Utrecht te vergroten.
Lees verder...

Kersen van de hoogstamboomgaard in Haarzuilens
kersen Al meer dan 45 jaar is de hoogstamboomgaard aan de Thematerweg in Haarzuilens in het bezit van de familie Oosterom. Oosterom teelt 30 soorten kersen en elk jaar komen er nog soorten bij. Kom gerust eens langs om onder de hoge bomen te wandelen en te genieten van de pracht van de natuur.
lees verder...