aardbeien
Aardbeien met Lekker Utregs keurmerk bij Fruitbedrijf Westeneng

Op een mooi stukje van Zeist op de grens van De Bilt, Bunnik en Zeist hebben Izaak en Jantine Westeneng een modern en milieubewust fruitbedrijf. Ze telen er 11 soorten appels en 6 soorten hand- en stoofperen en in het seizoen 6 soorten pruimen.
En natuurlijk ook hun eigen appel- en perensap. De bijzondere smaak van het sap komt door de vier verschillende soorten appels n.l.: Karmijn, Elstar, Cox’s en Jonagold.
Begin van dit jaar is het bedrijf zich gaan begeven op heel nieuw gebied: AARDBEIEN.

aardbeienDe groene aardbeien in deze stelling zijn inmiddels gerijpt tot heerlijke, rode, sappige aardbeien.

Op dit moment zijn er een 1,5 km aan stellingen met daarop de aardbeien. Deze staan onder een boog met plastic zodat de weersinvloeden iets beter onder controle te houden zijn en dan met name de regen. Zodoende kunnen Izaak en Jantine de waterhuishouding zelf regelen en gelijk met het water wordt er dan ook gedoseerd de voeding voor de planten meegegeven. De eerste aardbeien hangen al mooi aan de planten en worden momenteel geplukt. Omdat de planten in fases zijn gepoot, kan doorgeplukt worden tot eind september.

Op zaterdag 7 juni houdt Westeneng een open dag om alle belangstellenden een uitleg over de aardbeienteelt en een rondleiding te geven.

Het bedrijf is elke zaterdag open van 8 tot 17 uur en tijdens de aardbeienoogst ook op maandag tot en met vrijdag van 12 tot 17uur. Kom gerust eens langs om de trots van de familie Westeneng te proeven.

Familie Westeneng Tolakkerlaan 15 Zeist www.fruitbedrijfwesteneng.nl