kansen
Kansen

Stadslandbouwnetwerk Eetbaar Utrecht gaat -als de fondswerving lukt- deelnemen aan een onderzoeksconsortium dat wordt getrokken door het Kenniscentrum Sociale Innovatie en de Hogeschool Utrecht. Doel van het onderzoek, onder de naam 'Stadsboeren kweken kansen!', is om de levensvatbaarheid van stadslandbouw in Utrecht te vergroten. De focus ligt vooral bij 'verdienmodellen' en bij activering van kwetsbare doelgroepen.

Een andere samenwerking is in de maak met Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Hierbij gaat het om onderzoek naar de fysieke mogelijkheden voor stadslandbouw en regionalisering van de landbouw. Denk daarbij aan het nagaan welke gebieden geschikt zijn voor het produceren van bepaalde soorten voedsel en het sluiten van kringlopen (water, organisch afval).

Als laatste noemen we een landelijk netwerk dat ontstaat vanuit de 'Eetbaren' in heel Nederland. Op 13 mei was bij Eetbaar Utrecht een kennismakingsbijeenkomst van stadslandbouwnetwerken uit Groningen, Den Haag, Den Bosch, Haarlem, Almere, Arnhem, Amsterdam en Rotterdam. We denken dat we een en ander van elkaar kunnen leren en wellicht af en toe samen kunnen optrekken.