--Nieuwsbrief van Lekker Utregs september 2008 Nr 2--
Website Lekker Utregs | Colofon | Aanmelden / Afmelden | Printen
Geachte relatie van Lekker Utregs,
Dit is de tweede nieuwsbrief van Lekker Utregs. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer 4 maal per jaar en houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen, activiteiten en plannen rond de campagne van Lekker Utregs. Als u andere belangstellenden weet, stuur deze nieuwsbrief dan a.u.b. door.
Mocht u geen prijs stellen op de toezending van deze nieuwsbrief, dan kunt u zich afmelden via de knop Aanmelden / Afmelden.
Zaterdag 11 oktober 11.00 - 16.00 uur 'Proef Lekker Utregs' op het Neude
Neude

Over een maand kunt u zich weer laten verrassen met lekker eten en drinken uit Utrecht. Boeren, koks, winkeliers en anderen presenteren zich met hun aanbod aan voedsel, ontspanning en informatie van stad en platteland. Dit alles omlijst met gezellige muziek.
Ook voor de kinderen is er van alles te doen, zoals gefotografeerd worden op een enorme tractor.
Proef Lekker Utregs is het eerste publieksevenement van de ‘Groene Participatiemaatschappij Lekker Utregs (in oprichting). De afgelopen maanden hebben de aspirant-deelnemers van de GPM Lekker Utregs de opzet van dit evenement vastgesteld.
Bedrijven en organisaties die zich willen presenteren op Proef Lekker Utregs kunnen zich aanmelden bij Arie Bosma.

Boer zoekt Burger-dagen op zaterdagen 4 en 18 oktober
boer zoekt burger Vorig jaar organiseerden we twee ‘Boer zoekt Burger-dagen’ en die bleken in een behoefte te voorzien! In oktober kan iedereen weer een dagje meehelpen op een van de deelnemende Utrechtse boerderijen. Het gaat om allerlei soorten werk waar onze boeren hulp bij kunnen gebruiken. Na afloop wordt op een boerderij een heerlijke regiomaaltijd voor u en de boeren bereid, met daarbij live muziek. Deelname is gratis.
Meer informatie
Bestel Lekker Utregs Kerstpakketten
kerstpakket

Bij Kaasboerderij Van Rossum kunt u, net als vorig jaar, weer Lekker Utregs Kerstpakketten bestellen. Met onder andere Utrechtse kaas, bier, sap, honing, stoofperen, walnoten, rozenbottelchutney(!), sprits en pannenkoekmeel. Een opvallende attentie voor uw medewerkers of gewoon om cadeau te geven. Kijk hier voor meer informatie en het bestelformulier.

Lekker Utregs logo deponeren
logo

Het logo van Lekker Utregs bestaat inmiddels ruim 2 jaar en begint voor veel mensen een vertrouwd beeld te worden. Omdat er zoveel ontwikkelingen zijn rondom Lekker Utregs, hebben we besloten om het logo dit jaar wettelijk te gaan deponeren. De voorwaarden voor het gebruik van het logo zullen daarmee ook worden vastgelegd, zodat duidelijk is wat het betekent als een product het logo voert. Momenteel zijn we advies aan het inwinnen over wat voor Lekker Utregs de meest praktische vorm zou zijn om onze bedoelingen vorm te geven.

Lekker Utregs Intentieverklaring
intentieverklaring

Ambtenaren van de gemeente, Bestuur Regio Utrecht, Provincie en het Ministerie van Landbouw hebben samen met Stichting Aarde en het Milieucentrum Utrecht de laatste maanden gesleuteld aan een tekst voor de Intentieverklaring. De ondertekening betekent extra ondersteuning van Lekker Utregs en gezond en lekker eten uit de eigen regio. We hadden gehoopt dat de officiële ceremonie op 11 oktober tijdens Proef Lekker Utregs zou plaatsvinden, maar het wordt waarschijnlijk in november of december.

Ervaringen uitwisselen met andere steden en regio’s
Community of Practice Eten uit de eigen regio is een trend, die in een paar jaar tijd een enorme vlucht heeft genomen. Reden om kennis en ervaringen uit te wisselen. Twee adviseurs van het Netwerk Platteland namen het initiatief voor een zogeheten ‘Community of Practice’. Dit is een groep mensen die bijvoorbeeld in Amsterdam, Rotterdam en Tilburg met vergelijkbare initiatieven bezig zijn als Lekker Utregs. Op de eerste bijeenkomst op 17 juni stond Lekker Utregs centraal. In september is de tweede bijeenkomst in de omgeving van Tilburg.
Meewerkdagen bij tuinderij de Aardvlo (tot eind oktober)
vuile handen Voor mensen die geen genoeg kunnen krijgen van het werken op het land: iedereen is op woensdagmiddagen van harte welkom om mee te helpen op biologische tuinderij de Aardvlo in Amelisweerd.
--Lekker Utregs--