--Nieuwsbrief van Lekker Utregs december 2008 Nr 3--
Website Lekker Utregs | Colofon | Aanmelden / Afmelden | Printen
Geachte relatie van Lekker Utregs,
Hierbij ontvangt u van ons de derde Lekker Utregs nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer 4 maal per jaar en houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen, activiteiten en plannen rond de campagne van Lekker Utregs. Als u andere belangstellenden weet, stuur deze nieuwsbrief dan a.u.b. door. Mocht u geen prijs stellen op de toezending van deze nieuwsbrief, dan kunt u zich afmelden via de knop Aanmelden / Afmelden.
Intentieverklaring Lekker Utregs ondertekend door de overheden
Intentieverklaring
foto © Willem Mes

Op 14 november organiseerden wij een feestelijke bijeenkomst in de Spiegelzaal van het Paushuize in Utrecht, voor de ondertekening van de Intentieverklaring Lekker Utregs door minister Verburg van Landbouw, gedeputeerde Krol van de Provincie, vice-voorzitter Janssen van Bestuur Regio Utrecht en wethouder Giesberts van de gemeente Utrecht. Helaas was de minister op het laatste moment verhinderd; namens haar las de heer Wierenga een lovende speech voor.
Lees verder voor de Intentieverklaring, de speech van de minister en de lijst van organisaties die deze verklaring mede ondersteunen.

Groene Participatiemaatschappij Lekker Utregs opgericht
GPM
foto © Willem Mes
Tegelijk met het ondertekenen van de Intentieverklaring werd op 14 november de GPM Lekker Utregs opgericht: een samenwerkingsverband dat regionaal voedsel in Utrecht stimuleert en organiseert. Tientallen (en later via hun netwerken mogelijk honderden) bedrijven en organisaties gaan deelnemen aan dit samenwerkingsverband.
Ondernemer Eric Odenwald kondigde aan dat zijn bedrijf Odenwald Organic binnenkort een handelsonderneming gaat starten voor Lekker Utregs producten (dit zijn zowel biologische als gangbare producten uit de regio). Milieucentrum Utrecht en Stichting Aarde hebben het Lekker Utregs logo inmiddels gedeponeerd.
Kijk hier voor de lijst van ondertekenaars van de GPM Lekker Utregs
'Proef Lekker Utregs' groot succes
Neudemarkt

Op zaterdag 11 oktober bezochten tussen de 5.000 en 10.000 mensen het publieksevenement Proef Lekker Utregs op de Neude. We hadden, in tegenstelling tot vorig jaar, veel geluk met het weer. Er waren veel kramen, proeverijen, demonstraties, gezellige muziek en een grote kinderboerderij. Ook de wedstrijden strobalen gooien trokken veel bekijks.
Lees verder...

Boer zoekt Burger-dagen in oktober
Boer zoekt Burger-dag

Het wordt zachtjesaan een traditie. Lekker Utregs heeft, net als in 2007, 2 Boer zoekt Burger-dagen georganiseerd. Nou ja, dat was het oorspronkelijke plan, waar we van af zijn geweken. Een groepje dames had namelijk een vrijgezellenuitje gepland op 11 oktober en voelde er wel voor om dit al werkend bij de boer door te brengen. Gelukkig bood het tuinbouwbedrijf īn Groene Kans uitkomst. Naast de twee officiŽle Boer zoekt Burger-dagen kwam er zo spontaan een derde vrijwilligersdag. Voor kaasboerderij Janmaat...
lees meer

Lekker Utregs Kerstpakketten: een origineel kerstcadeau
kerstpakket

Op zoek naar een bijzonder kerstcadeau? U kunt nog steeds Lekker Utregs Kerstpakketten bestellen bij Kaasboerderij Van Rossum.
Klik hier voor de folder en het bestelfomulier.

--Lekker Utregs--