--Nieuwsbrief van Lekker Utregs oktober 2009 Nr 4--
Website Lekker Utregs | Colofon | Aanmelden / Afmelden | Printen
Geachte relatie van Lekker Utregs,
Hierbij ontvangt u van ons de vierde Lekker Utregs nieuwsbrief. De nieuwsbrief houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen, activiteiten en plannen rond de campagne van Lekker Utregs. Als u andere belangstellenden weet, stuur deze nieuwsbrief dan a.u.b. door. Mocht u geen prijs stellen op de toezending van deze nieuwsbrief, dan kunt u zich afmelden via de knop Aanmelden / Afmelden.
Stichting Lekker Utregs een feit
Intentieverklaring

30 juni was het zover! De oprichting van de Stichting Lekker Utregs. Daarmee is de weg vrijgemaakt voor een verdere uitbouw en vooral een steviger verankering van het streven naar een regionale voedseleconomie.
Lees verder...

Het bruist in Nederland!
GPM
Of het door Lekker Utregs komt of dat veel mensen tegelijk wakker zijn geworden: overal in Nederland bruist het van de voedselinitiatieven. Het zijn er teveel om allemaal op te noemen. Bij sommige initiatieven staat smaak, biologisch of gezondheid centraal, bij andere gaat het - net als bij Lekker Utregs - op de eerste plaats om eten uit de eigen regio.
lees verder...
Een Utrechts regiomerk?
Neudemarkt

Lekker Utregs is in de afrondende fase van een project om onder een gemeenschappelijke merknaam regionale producten in de markt te gaan zetten. Hiervoor zijn voorbereidingen getroffen om een aparte organisatie op te zetten die dit op een commerciële wijze gaat aanpakken.
Lees verder...

Publieksevenementen 2009. Waar zijn ze?
Boer zoekt Burger-dag

Waren we in de afgelopen jaren gewend dat Lekker Utregs een flink aantal publieksevenementen organiseerde, dan lijkt 2009 hier karig bij af te gaan steken. Denk aan de Zaai- en Oogstfeesten van de afgelopen jaren. Of de succesvolle regiomarkt “Proef Lekker Utregs” op de Neude vorig jaar oktober.
lees meer...

Groene Participatiemaatschappij Lekker Utregs
kerstpakket

Dit samenwerkingsverband van inmiddels 45 bedrijven en organisaties kwam na de oprichting in november voor het eerst bijeen op 16 februari. Daar zijn allerlei samenwerkingsplannen besproken: Boer zoekt Burger-dagen (ook voor specifieke doelgroepen), een wekelijkse boerenmarkt, wijkmaaltijden en moestuinen en een kookrubriek.
lees verder...

Vervolg op de Intentieverklaring Lekker Utregs
kerstpakket
foto © Willem Mes

Het tekenen van de Intentieverklaring op 14 november door de Gemeente, Bestuur Regio Utrecht, Provincie en het Ministerie van Landbouw hield de belofte in om begin 2009 tot een gezamenlijk programma van activiteiten te komen.
lees verder...

--Lekker Utregs--