-- Nieuwsbrief van Lekker Utregs april 2012 Nr 8 --
Website Lekker Utregs | Colofon | Aanmelden / Afmelden | Printen
Geachte relatie van Lekker Utregs,
Hierbij ontvangt u van ons de Lekker Utregs nieuwsbrief. De nieuwsbrief houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen, activiteiten en plannen rond de Stichting Lekker Utregs. Als u andere belangstellenden weet, stuur deze nieuwsbrief dan a.u.b. door. Mocht u geen prijs stellen op de toezending van deze nieuwsbrief, dan kunt u zich afmelden via de knop Aanmelden / Afmelden.
Eerste producten met Lekker Utregs keurmerk gepresenteerd!
LU bord

Kom aanstaande zaterdag!!!

Op zaterdag 14 april aanstaande worden de eerste Utrechtse producten in de Kromme Rijn streek voorzien van het nieuwe keurmerk “Lekker Utregs regioproduct”. Door dit keurmerk is het voor de consument en afnemer gemakkelijk te zien dat het product werkelijk uit de regio Utrecht komt. Met behulp van dit keurmerk zet de Stichting Lekker Utregs een belangrijke stap in de verwezenlijking van haar doelstellling: het zoveel mogelijk regionaliseren van de Utrechtse voedseleconomie.
lees verder...

Keurmerk dit jaar in beeld
LU sticker
Lekker Utregs is in gesprek met vele bedrijven om het keurmerk zichtbaar te maken. Voedselproducenten kunnen het op Utrechtse producten zetten en een reclamebord aan de weg zetten. Restaurants, cateringbedrijven en (boerderij)winkels kunnen met bijvoorbeeld stickers, schildjes en infokaartjes laten zien dat ze Lekker Utregs producten gebruiken of verkopen. Bedrijven die kerstpakketten verkopen kunnen stickers krijgen.
lees verder...
Onderzoek invoering regioproducten in Utrechtse grootkeukens
grootkeukens Als winnaar van de Provinciale Duurzaamheidsprijs 2011 is Lekker Utregs begonnen met een onderzoek naar de mogelijkheid om Utrechtse regioproducten te introduceren in Utrechtse grootkeukens. Ter voorbereiding op de uitvoering is Lekker Utregs te rade gegaan bij de Sint Maartenskliniek in Ubbergen (bij Nijmegen).
Lees verder...

‘Lekker Utregs onderweg’ voor de Rabobank
De Pronckheer Utrechtse tussendoortjes voor in de auto: ook dat kan via Lekker Utregs geregeld worden. De Rabobank Utrecht en omstreken vroeg ons of we iets konden bedenken voor hun medewerkers die dit voorjaar klanten bezoeken. ’s Middags met ouderwetse auto’s rondrijden en voor onderweg wat te drinken en te snoepen.
lees verder...

Kerstmarkten 2012
kerstmarkt Na het succes van de eerste Lekker Utregs kerstmarkt in 2010, hebben we afgelopen kerst een zestal van deze evenementen georganiseerd. Eén bij de provincie, twee bij Utrechtse gemeenten en drie bij een zorginstelling. Lekker Utregs heeft zich bijzonder ingespannen om een breed assortiment aantrekkelijke producten te realiseren.
lees verder...
Utrechtse Bierbrouwers Festival
bierbrouwersfestival Op zaterdag 19 mei is het 2e Utrechtse Bierbrouwers Festival bij molen De Ster in Utrecht. Acht brouwers uit de Provincie Utrecht doen hieraan mee met bijzondere bieren. Lekker Utregs geeft advies bij de catering en zal zich op het festival presenteren.
lees verder...
Plannen voor dit jaar
plannen Het jaar 2012 is het laatste van een driejarig project waarvoor Lekker Utregs subsidie ontvangt van de EU en de Provincie Utrecht. Dit project heeft als doel om voor consumenten en andere verbruikers duidelijk herkenbare Utrechtse producten in de schappen en op het bord te krijgen.
lees verder...